wtorek, 19 lutego 2013

Zupa Meksykańska















Jeden, dwa, trzy talerze tej zupy to mało :))))

Składniki:
1. 0,5 kg mięsa mielonego wołowo - wieprzowego
2. dwie cebule
3. 3 ząbki czosnku
4. puszka groszku
5. puszka kukurydzy
6. puszka czerwonej fasoli
7. majeranek
8. przyprawa chili con carne
9. koncentrat pomidorowy
10. sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Cebulę smażymy, dodajemy mięso mielone. Wrzucamy pokrojony drobno czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i na koniec połową opakowania chili con carne. Smażymy chwilę i dodajemy cały koncentrat pomidorowy, chwilę czekamy żeby się „przegryzło”. Zalewamy wodą tak żeby zakryło mięso. Gotujemy chwilkę. Wlewamy trzy puszki (groszek, kukurydza i fasola) razem z sokami i czekamy aż się wszystko zagotuje. Na koniec doprawiamy raz jeszcze solą, pieprzem i majerankiem.

PYSZNA ZUPA NA CHŁODNIE DNI

SMACZNEGO :)

P.S. a my dalej, jak widać na załączonym obrazku, nie możemy powstrzymać się przed zrobieniem naszej ulubionej zupy po raz kolejny ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz