wtorek, 19 lutego 2013

Frittata















Składniki:
1. warzywa na patelnie
2. cebula
3. 6 jajek
4. ser żółty
5. olej słonecznikowy
6. sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mieszamy w naczyniu (może być garnek) warzywa z jajkami. Dodajemy do tego cebulę pokrojoną w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej na patelni i rozprowadzamy połowę przygotowanej masy. Smażymy pod przykrywką na średnim ogniu (na mojej kuchence był to poziom 6 w skali 9 stopniowej). Gdy masa się zetnie posypujemy serem startym na dużych oczkach i smażymy do rozpuszczenia sera.

SMACZNEGO:)

UWAGA !!!!! WERSJA LIGHT DLA MOJEJ SIOSTRY (MATKI KARMIĄCEJ)

Składniki:
1. marchew gotowana
2. ziemniaki gotowane
3. jajka
4. koperek, natka pietruszki, zioła prowansalskie (co kto lubi)

Sposób przyrządzenia:
Marchewkę i ziemniaki kroimy  w talarki i  mieszamy z jajkami w misce. Doprawiamy do smaku i zapiekamy 30 min. 180 st.

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz