Jeśli ktoś nie lubi zielonego pesto, to po makaronie Sylwanki zmieni zdanie NATYCHMIAST!!! Przenieśmy się na chwilę do Włoch, zapomnijmy o wszystkim, zwolnijmy czassssss;))))
Składniki:
1. duża cebula
2. trzy ząbki czosnku
3. dwie łyżki suszonych pomidorów w zalewie
4. słoiczek zielonego pesto (najlepsze z parmezanem i orzeszkami pini)
5. makaron
6. sól, pieprz
7. parmezan
8. dobre włoskie wino;)))))))
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy najlepiej na oliwie z suszonych pomidorów. Jak będzie miękka dodajemy czosnek jak kto lubi - pokrojony drobno, w płatki, wyciśnięty:). Chwilę smażymy. W tym czasie gotujemy makaron AL DENTE. Do cebulki i czosnku dodajemy suszone pomidory, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. W następnej kolejności wrzucamy makaron i dodajemy słoiczek pesto. Smażąc, cały czas mieszamy. Podajemy ze startym, puszystym parmezanem i winem. PRZENIEŚMY SIĘ NA CHWILĘ DO WŁOCH, ZAPOMNIJMY O WSZYSTKIM, ZWOLNIJMY CZAS.......:)
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz