Składniki:
1. 400 ml mąki
2. Paczka suchych drożdży
3. Pół szklanki ciepłej wody
4. Dwie łyżki oliwy
5. Pół łyżeczki soli
6. Łyżeczka cukru
7. Gotowy sos pomidorowy
8. Kilka czarnych oliwek
9. Kilka palsterków salami
10. 30 dag. sera żółtego
11. Papryka czerwona
12. Przyprawa do kuchni włoskiej
Sposób przygotowania:
Drożdże wsypujemy do ciepłej wody i mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy mąkę, oliwę, sól oraz cukier i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na pół godziny. Kiedy ciasto jest już wyrośnięte rozwałkowywujemy na prostokątny placek, rozprowadzamy sos, posypujemy pokrojonymi oliwkami, salami i papryką czerwoną. Na koniec posypujemy serem żółtym. Zawijamy jak roladę i tniemy na dwucentymetrowe kawałki. Układamy na blasze i pieczemy 40 min. w 180 stopniach.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz