poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Rekin



Składniki:
1. stek z rekina
2. łyżka masła
3. dwa ząbki czosnku
4. natka pietruszki
5.sałatka z fetą (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, kilka oliwek, pół cebuli, ser feta, zioła     prowansalskie, 
6. kulki frytki tzw. dufinki:)
7. oliwa z oliwek

Sposób przyrządzenia:
Stek rozmrażamy, układamy na nim masło wymieszane z wyciśniętym czosnkiem i natką pietruszki. Zawijamy w folię i pieczemy 40 min. w 200 stopniach. Przyrządzamy sałatkę z serem feta (sałatę lodową rwiemy na kawałki,  dodajemy pokrojonego ogórka, pomidora, cebulkę, ser feta, wrzucamy kilka oliwek, posypujemy ziołami i polewamy oliwą z oliwek). Upieczonego rekina podajemy z pyszną, zdrową sałatką i chrupiącymi dufinkami (upieczonymi w piekarniku).

Smacznego:)

1 komentarz: