wtorek, 2 kwietnia 2013

Pstrąg pieczony z warzywami















Składniki:
1. pstrąg świeży
2. dwie duże łyżki masła
3. dwa ząbki czosnku
4. jedna cytryna
5. zioła prowansalskie
6. surówka z kapusty kiszonej (kapusta, czerwona cebula, olej, pieprz, cukier)
7. mieszanka warzyw na patelnię

Sposób przyrządzenia:
Pstrąga myjemy, osuszamy i układamy na folii aluminiowej. Do masła dodajemy wyciśnięty czosnek i zioła prowansalskie i taką mieszanką smarujemy pstrąga od wewnątrz. Do środka wkładamy też plasterki cytryny i zawijamy rybę w folię. Pieczemy w piekarniku 40 minut w 200 stopniach. Podajemy z surówką i warzywami z patelni, ew. z frytkami.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz