wtorek, 2 kwietnia 2013

Zupa warzywna



Składniki:
1. 30 dag pieczarek
2. jedna duża papryka czerwona
3. puszka groszku
4. kilka ziemniaków
5. pierś z kurczaka
6. natka pietruszki
7. listek laurowy
8. ziele angielskie (3 ziarenka)
9. jedna cebula
10. włoszczyzna (mała marchewka, mała pietruszka, kawałek selera)

Sposób przyrządzenia:
Do garnka wlewamy 2 litry wody, dodajemy włoszczyznę, ziele angielskie, listek laurowy i pierś pokrojoną w kostkę. Gotujemy do uzyskania miękkości. Następnie dodajemy cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę, pieczarki w plasterki oraz puszkę groszku. Potem dodajemy ziemniaki, gotujemy dodatkowe 20 minut. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy natką pietruszki. 

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz