
Składniki:
1. podwójna pierś z kurczaka
2. duża cukinia
3. papryka czerwona i żółta
4. 30 dag. pieczarek
5. puszka groszku
6. dwie cebule
7. puszka pomidorów
8. przyprawy - papryka ostra, zioła do kuchni włoskiej, sól, pieprz
9. dwie duże łyżki koncentratu pomidorowego
10. 15 dag boczku lub słoniny
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki kroimy po kolei: cebulę i papryki w paski, pierś, cukinię, boczek/słoninkę i pomidory z puszki w kostkę, pieczarki w plasterki. Do garnka z niewielką ilością oleju dodajemy kolejno: cebulę, papryki, pierś, pieczarki, groszek, pomidory i cukinię. Całość podlewamy niewielką ilością wody i gotujemy. Na patelni podsmażamy boczek/słoninę do uzyskania skwarek. Dodajemy do całości. Doprawiamy przyprawami. Na koniec dodajemy dwie duże łyżki koncentratu. Chwilę gotujemy.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz