Składniki:
1. stek z rekina
2. łyżka masła
3. dwa ząbki czosnku
4. natka pietruszki
5.sałatka z fetą (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, kilka oliwek, pół cebuli, ser feta, zioła prowansalskie,
6. kulki frytki tzw. dufinki:)
7. oliwa z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Stek rozmrażamy, układamy na nim masło wymieszane z wyciśniętym czosnkiem i natką pietruszki. Zawijamy w folię i pieczemy 40 min. w 200 stopniach. Przyrządzamy sałatkę z serem feta (sałatę lodową rwiemy na kawałki, dodajemy pokrojonego ogórka, pomidora, cebulkę, ser feta, wrzucamy kilka oliwek, posypujemy ziołami i polewamy oliwą z oliwek). Upieczonego rekina podajemy z pyszną, zdrową sałatką i chrupiącymi dufinkami (upieczonymi w piekarniku).
Smacznego:)
straszne to tłuste z tym masłem ;d
OdpowiedzUsuń