wtorek, 19 lutego 2013

Roladki drobiowe z brokułami i fetą















STASZKOWI ZACHCIAŁO SIĘ BROKUŁ, BROKUŁÓW, BROKUŁA .....:))))))))

Składniki:
1. jedna podwójna pierś
2. ser zółty w plastrach
3. zioła prowansalskie
4. masło
5. brokuł
6. ser feta
7. mały jogurt 
8. 2 ząbki czosnku
9. sól, pieprz 
10. jajko
11. bułka tarta

Sposób przygotowania:
Pierś oczyszczamy i kroimy na kotlety. Przykrywamy folią, lekko rozbijamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami do smaku. Następnie smarujemy grubo masłem, nakładamy plaster sera żółtego, zwijamy w roladkę. Potem obtaczamy w jajku, dalej w bułce i smażymy na głębszym oleju. Brokuły chwile gotujemy. Rwiemy na małe różyczki. Dodajemy ser feta pokrojony w kostkę. Wszystko polewamy jogurtem wymieszanym z czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami.

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz