wtorek, 14 maja 2013

Chipsy ziemniaczane z sosem czosnkowym

 

Składniki:
1. kilogram młodych ziemniaczków
2. mały jogurt naturalny
3. łyżka majonezu
4. dwa ząbki czosnku
5. pęczek szczypiorku
6. oliwa
7. zioła suszone - tymianek, majeranek,oregano
8. sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki - ziemniaki myjemy, kroimy w cienkie plasterki, układamy w naczyniu, polewamy oliwą i posypujemy ziołami. Mieszamy, aby składniki się ze sobą połączyły i układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 220 stopni maksymalnie 20 min.
Sos czonskowy - jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany szczypiorek, na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz