Składniki:
1. Cukinia
2. Garść fasolki szparagowej
3. 10 dag drobnej fasoli jaś
4. Dwie marchewki
5. Trzy duże pomidory
6. Cztery ziemniaki
7. 20 dag ostrego sera żółtego
8. Pęczek bazylii
9. Dwa ząbki czosnku
10. Przyprawa do kuchni włoskiej, papryka ostra, sól, pieprz
11. Trochę oliwy
Sposób przygotowania:
Fasolę jaś zalewamy dzień wcześniej wodą. Kiedy namięknie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i powoli gotujemy. Dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchewkę, fasolkę szparagową, cukinię, ziemniaki. Wszystko gotujemy do miękkości. Dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Przyprawiamy, można dolać wody. Bazylię ucieramy z czosnkiem i oliwą. Gotowe "pistu" nakładamy do ugotowanej zupy i posypujemy serem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz