Tatar z łososia
Składniki:
1. 30 dag. łososia (może być surowy, wędzony na zimno, na ciepło jakiego kto lubi)
2. Kilka kaparów
3. Kilka ogórków konserwowych
4. Łyżka posiekanego koperku
5. Sól, pieprz, dwie łyżki oliwy z oliwek
6. Cytryna
Sposób przygotowania:
Łososia siekamy razem z kaparami. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe, a następnie koperek. Mieszamy i dolewany oliwę, doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem można skropić cytryną.
SMACZNEGO:)
Tatar ze śledzia:
Składniki:
1. 6 matiasów
2. Cebula czerwona
3. Kilka ogórków kiszonych
4. Grzybki w occie
5. Pieprz
Sposób przygotowania:
Matiasy siekamy, a cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Wszystko razem łączymy. Doprawiamy pieprzem, dodajemy pokrojone grzybki i wszystko mieszamy.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz